Prodaja i otkup polovnih automobila i vozila

Probna vožnja polovnog automobila je najbolji način da saznate da li je ovo pravi model automobila i model za vas. To je takođe dobar način da se proceni stanje ovog automobila. Na taj način izoštrite pažnju i fokusirajte se na automobil. Sigurno da nekog ko se ne razume u automobile otkup polovnih automobila i vozila nije jednostavna.

Evo nekih stvari koje treba proveriti kod otkupa polovnih automobila:

Da li je lako ući i izaći iz automobila bez naginjanja ili udaranja glavom?
Da li ima dovoljno prostora za glavu, hiper i prostora za noge? Ne zaboravite da proverite i prostor na zadnjem sedištu.
Da li je položaj vožnje udoban? Da li sedite prenisko, previsoko ili baš u autu? Možete li nagnuti ili teleskopirati upravljač da biste bolje pristajali?
Da li su sedišta udobna? Da li su lako podesivi? Da li postoji vozačko podešavanje lumbalne podrške? Šta je sa suvozačem na prednjem sedištu?
Da li svetli kontrolni motor? Ako je to slučaj, pre kupovine proverite ovaj problem.
Kako je vidljivost? Proverite retrovizor i bočna ogledala. Potražite potencijalne slepe tačke.
Koristite nos. Osećate li gas, gorivo ulje ili nešto loše?
Pogledajte gume. Koliko su oni stari? Da li je ostalo dovoljno gazišta?
Kako su kočnice? Da li rade posao zaustavljanja automobila? Cvrče li?

Ne morate mnogo da znate o automobilima da biste videli da li nešto izgleda pogrešno. Ako nešto curi, pare ili se prekriva uljem, vreme je da postavite pitanja.
Da li klima duva hladno? Da li rade prednja svetla, lampice kočnice i pokazivači? Ispitajte ih da budete sigurni.
Nakon probne vožnje pitajte vlasnika ili prodavca da li možete da vidite servisne zapise. Oni će vam pokazati da li je automobil na vreme izvršio zakazano održavanje. Redovno održavanje je jako bitno kod otkupa automobila i vozila

Pre otkupa polovnog automobila provera

Ako vam se automobil sviđa, razmislite da ga mehaničar pregleda pre nego što ga kupite. Kada je u pitanju otkup automobila i vozila treba proveriti kompletno automobil i najbolje je angažovati mehaničara ili nekog prijatelja ko se razume u automobile.

Prodavac na auto placevima verovatno će vam dozvoliti da to uradite bez većeg otpora. Većina zastupnika će vam dati mogućnost da posudite automobil na pregled vanjskim mehaničarima. Platićete, naravno. Ako se radi o automobilu sa lizingom, već je obavljen pregled, a automobil ima garanciju, tako da je malo razloga da ga odnesete nezavisnom mehaničaru.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.