Saveti za rezervoare za vodu

kod ukopavanja rezervoara u zemlju, važno je da obratite pažnju, pa zato ako koristite beton, uklonite kamenje sa površine – Male i velike stene mogu probiti dno bilo kog poli-akumulacionog rezervoara za vodu. Sa vodom u rezervoaru, ovo može stvoriti veliki pritisak na dnu rezervoara. U zemlju se ukopavaju najčešće cisterne za vodu.
Nikada ne koristite dve baze za jedan rezervoar za vodu – video sam loše primere toga kada su kupci tamo postavili rezervoar pola na beton, a pola na zemlju. Problem sa ovim je kada kiša pada, zemlja se može isprati ili slegnuti. Ovo vrši dodatni pritisak na dno rezervoara i može stvoriti pukotine i cepanja.
Ako koristite pesak ili zemlju, uverite se da je podržana – Jake kiše mogu brzo isprati pesak ili zemlju ispod vašeg rezervoara. Uverite se da postoji dobra drenaža oko rezervoara za vodu i da su pesak ili zemlja poduprti nečim poput betona, stena ili drveta.

Koristite armaturu ili mrežu pri izlivanju betonske podloge – Ovo će osigurati da je beton čvrst i da se neće slomiti tokom vremena. Ako niste sigurni odakle to nabaviti ili kako da ga instalirate, obratite se stručnjaku za betoniranje.
Kada koristite pesak, prljavštinu ili šljunak graška, osigurajte da je površina zbijena – Zbijena površina će značiti nivo i ujednačenu površinu. Ovo će sprečiti neovlašćen pritisak na određene delove baze rezervoara.
Podnožje uvek treba da bude ravno – Kao što je gore rečeno, podnožje je veoma važno jer će održavati pritisak ravnomerno na celoj osnovi rezervoara za vodu.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.